menu

JON DANIEL EDLUND

«Grillen fungerer perfekt som samlingspunkt utendørs»


Bake- og matentusiasten Jon Daniel Edlund elsker sommeren nesten like mye som han elsker mat. Han elsker å ta med seg matlagingen og måltidene utendørs, og han fokuserer i høy grad på råvarene.
Jon bor i en leilighet uten hage, men han elsker faktisk å være ute når sommeren kommer.


«For meg er det en herlig følelse av frihet det å kunne være mye ut om sommeren. Jeg elsker å være utendørs, hvor det er andre mennesker. For man merker det på andre også, at sommeren er her. Mennesker i sommerklær, som går rundt og skåler med vennene på gaten – det smitter over. Og noe av det jeg elsker aller mest, er virkelig å se at andre mennesker koser seg! Og det er typisk når jeg ser en gruppe mennsker som samles et sted og bader og griller. Den stemningen smitter noe helt enormt, og man blir glad og misunnelig på samme tid! Det er dét som er sommer!»1. Kast deg over fisken

Du tenker kanskje oftest på tradisjonelle biffer, burgere, pølser og annet kjøtt når du planlegger grillmiddager. Men det finnes mange andre muligheter, og Jon ønsker å slå et slag for fisk på grillen. Grillens varme gir så mye at det ikke skal mye til for å fremheve fiskens naturlige smak. Samtidig er fisk svært sunt, uten at det smaker sånn.


2. Velg friske og velsmakende råvarer

Når du griller, får du mye gratis med den høye varmen og autentiske tilberedningsmetoden. Derfor kommer du også langt og kan skape et deilig måltid med noen få velvalgte og friske råvarer som bevarer mye av smaken på grillen og lett gir grillemiddagen en smak av sommer.


3. Husk å være nysgjerrig

«Jeg opplever ofte ting gjennom mat og smaker. Helt siden jeg var liten har jeg vært svært opptatt av mat. Jeg har en innebygd radar for mat, så inspirasjonen kommer alltid intuitivt til meg når jeg enten skroller gjennom sosiale medier, er ute i byen eller reiser. Vi bor i en verden hvor det finnes så mye å oppdage og smake på, så min nysgjerrighet for mat guider meg mye», sier Jon og oppfordrer oss alle til å bevare nysgjerrigheten og smake på verden.Og spesielt grillen betyr sommer for Jon.


«Å grille er noe av det beste ved sommeren. For meg er kjøkkenet alltid det hyggeligste stedet å samles når jeg har gjester, og grillen fungerer perfekt som samlingspunkt utendørs, hvor det dufter helt fantastisk. Og etter maten, når det har blitt mørkere og kjøligere, setter man seg nærmere grillen for å varme seg. Det er det beste ved å være hjemme i Danmark om sommeren», sier Jon Daniel Edlund, som nedenfor gir deg tre råd til å få frem smaken av sommer i dine egne grillmiddager i hagen sammen med familie og venner.


Få tre av Jons deilig oppskrifter

Sommersalat recipes 2

Sommersalat av grilede grønnsaker, havreris og halloumi i sitrus- og soyadressing med dukkah

Roedrejer recipes 2

Grillede rødreker i krydret tomatmarinade

Papilotte recipes 2

En pappillote med torsk, sitron og dukkah

Se flere oppskrifter