4K Pizza
4K Pizza
Skriv ut oppskriftIngredienser
Surdeig
- 150 g tipo 00 mel
- 1 ts maltekstrakt
- 3,5 g tørrgjær (halv pose)
- 1 ts salt
Gjøre ferdig deigen
- 350 g tipo 00 mel
- 1 ts maltekstrakt
- 7 g tørrgjær (1 pose)
- 1 ts salt
1x Enzo pizza
- Deig
- 2 ss passata (tomatpuré)
- 1/3 buffalo mozzarella-kule, drenert over natten
- 4 ts ricotta
- Parmesan, fint revet
- 3 plommetomater, delt i to
- Olivenolje
- Flaksalt
1x pizza Margherita
- 2 ss tomatsaus
- 1 buffalo mozzarella-kule, drenert over natten
- Olivenolje
- Parmasan, fint revet
Oppskrift
Surdeig
Bland maltekstrakt med 85 ml kaldt vann i en liten bolle. Sørg for at det blandes godt sammen. Ha mel og maltblandingen i en rørebolle, og utstyr maskinen med deigkrok. Miks på lav hastighet i 3 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og la blandingen hvile ved romtemperatur i en time. Tilsett deretter gjær og salt. Miks på medium hastighet i 7 minutter. Hell deretter deigen over i en ren bolle og dekk til med plastfilm. Still deigen i kjøleskapet i 12 timer.
Gjøre ferdig deigen
Bland maltekstrakt med 195 ml kaldt vann i en liten bolle. Sørg for at det blandes godt sammen. Ha mel og maltblandingen i en rørebolle og utstyr maskinen med deigkrok. Miks på lav hastigheti 4 minutter. Dekk til bollen med plastfilm og la blandingen hvile ved romtemperatur i en time. Tilsett deretter gjær og salt. Mks på medium hastighet i 4 minutter. Tilsett surdeigen og bland ved medium hastighet i 4 minutter. Hell ut deigen og del den i to kuleformede porsjoner.
Plasser deigkulene på en stekeplate med smurt folie, og la det være min. 8 cm mellom hver kule. Dekk til med et stort stykke smurt folie og la det heve i 2 timer på et varmt sted. Deigen dobles i størrelse og skal se fuktig, lys og luftig ut. Sett til side til den skal brukes.
Grillning
Når du er klar til tilberedning, fylles 1 kg trekull på 4K, og grillen forvarmes. Trykk på tenningsknappen, la lokket stå åpent de første 10 minuttene for å hjelpe med tenningen. Etter 10 minutter skal du lukke lokket, og åpne både topp- og bunnventiler helt. Forvarm til 280-300 °C.
Når den innstilte temperaturen er nådd, spres det antente kullet over bunnen, og det fylles på kull slik at hele bunnen dekkes av et lag kull. Bruk den medfølgende kulltangen og ovnshansker til dette formålet. Plasser støpejernsristen med den rustfrie stålristen over. Legg pizzastenen oppå. Plasser temperaturmåleren på P1 og la den hvile på pizzastenen for å måle pizzastenens overflatetemperatur.
Lukk lokket og vent på at pizzastenen når en temperatur på 320-350 °C. Kontroller temperaturen ved å trykke på temperaturikonet på 4K.
Når deigen er ferdig hevet, drysses mel på en ren bordplate. Dra deigen ut, bruk håndflatene i stedet for å bruke en kjevle. Dette gir en luftig skorpe. Fortsett til bunnen har en jevn, passende tykkelse. Dryss litt semulegryn på en pizzaspade, det gjør det enklere å få bunnen av platen.
Smør 2 ss passata på bunnen i en sirkulær bevegelse, og smør fyllet jevnt utover. Når pizzastenen er forvarmet til 320-350 °C, skyves pizzaen på pizzastenen og lokket lukkes. Kontroller efter 3 minutter om pizzaen er klar. Lukk lokket og grill litt lenger hvis nødvendig. Skorpen skal være lett hevet og passata-sausen boblende.