Bananasplit
Bananasplit
Skriv ut oppskriftIngredienser
Karamellganache
- 70 g sukker
- 300 g melkesjokolade (33 %)
- 200 g pisket krem
- Knivsegg salt
Karamellisert bacon
- 200 g sukker
- 1 ts salt
- 80 g ahomsirup
- 60 g røkt stripet bacon
Grillet banana foster
- Vegetabilsk olje
- 4 bananer, skrelt og skåret i kvart i lengderetningen
- 60 g saltet smør
- 125 g lys brunt sukker
- 60 g Cointreau
- 90 g mørk rom
Chantilly-krem
- 300 g kremfløte
- 25 g melis
- 1 ts vanilla paste
Anretning
- Grillet banana foster
- Vaniljeis
- Karamellganache
- Chantilly-krem
- Karamellisert bacon
- Karamallisert popcorn til pynt
Oppskrift
Karamellganache
Varm sukkeret i en kjele over lav-moderat varme og rør til det har smeltet til en gyllen karamell. I mellomtiden hakkes sjokoladen. Sett til side. Når karamellen er klar, helles en tredjedel av fløten forsiktig i. Sørg for å røre hele tiden, inntil blandingen begynner å koke. Øk temperaturen og tilsett langsomt den resterende fløten. Kok til karamellen løses opp. Krydre karamellblandingen med salt, og tilsett den til den knuste sjokoladen. Rør til sjokoladen er helt seltet og inkorporert. La det avkjøles litt, og hell blandingen i en sprøytepose. La blandingen stå ved romtemperatur til den skal brukes.
Karamellisert bacon
Start med å lage en sirup. Ha sukker, salt og ahomsirup i en kjele sammen med 30 g vann. Varm opp over moderat varme, og la temperaturen nå 110 ℃. Ta kjelen av varmen og plasser den i en bolle med is under for rask avkjøling. Sett til siden.
Varm opp grillen ved høy varme, juster deretter til lav-medium varme og legg baconskivene på. tilbered dem langsomt og smør jevnlig med sirupen. Snu dem hvert 30. sekund. Baconskivene skal være sprø og karamelliserte, uten å virke brent. Etter tilberedning tas de av grillen og legges på en tørr overflate til avkjøling. N
Grillet banana foster
Varm opp Furnace – teppanyaki-platen på høy varme, og støpejernsgrillristen på medium varme. Ha litt olje på teppanyaki-platen og brun bananene på den flate siden til de er gylne. Pass på å ikke stek dem for mye, da de vil falle fra hverandre. Ta dem av grillen og legg dem på et fat. I mellomtiden varmes en kjele på støpejernsgrillristen tilsatt smør og sukker, la det smelte. Tilsett cointreau samt 60 g rom, og rør til alkoholen er fordampet. Så snart karamellen er myk og glatt, tas kjelen av varmen. Ha bananene i kjelen. La blandingen avkjøles og rør resten av romen i blandingen.
Chantilly-krem
Rør fløte, melis og vanilla paste til en myk, fast konsistens. Ha alt o en sprøytepose og sett det kjølig til det skal brukes.
Anretning
Legg bananene nederst på tallerkenen (2 stykker pr. anretning). Legg vaniljeis mellom de to skivene banan (en scoop pr. anretning) og hell karamelganache over. Avslutt med Chantilly-krem og pynt med karamellisert bacon og karamellisert popcorn.