menu

Bok choy med varm miso og ingefærdressing

Baby bok choy warm miso ginger dressing

Beginner

6 porsjoner

Ingredienser

Panko- og sesamkrisp

  • 300 g druekjerneolje
  • 15 g Panko paneringsmel
  • 15 g sesamfrø
  • 1 ts rødt misopulver

Miso og ingefærdressing

  • 60 g light miso paste
  • 20 g soyasaus
  • 20 g limesaft
  • 20 g frisk ingefær, skrelt og hakket
  • 20 g ekstra jomfru olivenolje

Boy choy

  • 20 g fint salt
  • 6 bok choy, halvert

Oppskrift

Panko- og sesamkrisp
Forvarm ovnen til 180 ℃. Varm opp druekjerneoljen til 200 ℃ i en kjele og stek Panko griljemel til den er gyllen. Ta den av varmen og dren oljen ved hjelp av tørkepapir. I mellomtiden fordeles sesamfrøene på en stekeplate kledd med bakepapir og stekes i ovnen til de er gyllenbrune. Bland Panko, sesamfrø og misopulver sammen i en bolle.

Miso- og ingefærdressing
Hell 40 g vann i en bolle og tilsett ingrediensene. Pisk grundig og sett til siden.

Tilberedning av bok choy
Blancher bok choy i ca. 1-2 minutter i 2 liter kokende vann tilsatt salt. Etter blancheringen helles de i en bolle med isvann. Klapp tørt og sett til siden.

Forvarm gillen og grill bok choy til den har tatt godt med farge. Ta dem av grillen og tilsett litt miso- og ingefærdressing. Pynt med Panko- og sesamkrisp.