Bok choy med varm miso og ingefærdressing
Bok choy med varm miso og ingefærdressing
Skriv ut oppskriftIngredienser
Panko- og sesamkrisp
- 300 g druekjerneolje
- 15 g Panko paneringsmel
- 15 g sesamfrø
- 1 ts rødt misopulver
Miso og ingefærdressing
- 60 g light miso paste
- 20 g soyasaus
- 20 g limesaft
- 20 g frisk ingefær, skrelt og hakket
- 20 g ekstra jomfru olivenolje
Boy choy
- 20 g fint salt
- 6 bok choy, halvert
Oppskrift
Panko- og sesamkrisp
Forvarm ovnen til 180 ℃. Varm opp druekjerneoljen til 200 ℃ i en kjele og stek Panko griljemel til den er gyllen. Ta den av varmen og dren oljen ved hjelp av tørkepapir. I mellomtiden fordeles sesamfrøene på en stekeplate kledd med bakepapir og stekes i ovnen til de er gyllenbrune. Bland Panko, sesamfrø og misopulver sammen i en bolle.
Miso- og ingefærdressing
Hell 40 g vann i en bolle og tilsett ingrediensene. Pisk grundig og sett til siden.
Tilberedning av bok choy
Blancher bok choy i ca. 1-2 minutter i 2 liter kokende vann tilsatt salt. Etter blancheringen helles de i en bolle med isvann. Klapp tørt og sett til siden.
Forvarm gillen og grill bok choy til den har tatt godt med farge. Ta dem av grillen og tilsett litt miso- og ingefærdressing. Pynt med Panko- og sesamkrisp.