menu

Chicken tikka wraps

Chicken tikka wrap

Beginner

Ingredienser

Saltlake

  • 2 kg vann
  • 160 g salt
  • 8 kyllinglår, uten skinn
  • 6 hvitløk
  • 150 g olivenolje
  • 200 fersk ingefær
  • 15 g salt

Yoghurtmarinade

  • 100 g korianderfrø
  • 65 g grønne kardemommekapsler
  • 35 g sorte kardemommekapsler
  • 100 g kanelstenger
  • 75 g sorte pepperkorn
  • 25 g nellik
  • 125 g spisskummin
  • 20 g muskat
  • 5 tørkede laurbærblader
  • 25 g Ghee
  • 25 g kikertmel
  • 50 g olivenolje
  • XX g chilipulver
  • 450 g gresk yoghurt
  • 1/2 ts bukkehornblader

Salsa

  • 460 g tomater
  • 80 g rødlløk, skrelt og finhakket
  • 5 g chili, finhakket
  • 70 g ekstra jomfru olivenolje
  • 3 g salt
  • 5 g kjørvel
  • 10 g persille

Tzatziki

  • 1 agurk, skrelt og revet
  • 2 g salt
  • 150 g gresk yoghurt
  • 10 g mynteblader

Oppskrift

Saltlake

Bland alle ingrediensene god sammen i en bolle. Tilsett kyllinglår. Dekk til og sett i kjøleskapet i 6 timer. Ta bollen ut av kjøleskapet og legg kyllingen i kaldt vann i XX timer. Bytt vann hvert 20. minutt. hell ut vannet og klapp forsiktig kyllingen tørr.

Forvarm ovnen til 180 °C. Skjær toppen av tre hvitløk, drypp litt olivenolje over og pakk dem inn individuelt i aluminiumsfolie. Sett dem i ovnen i 30-35 minutter ttil de er myke. La dem avkjøles helt. I mellomtiden skrelles de resterende tre hvitløkene. Pakk ut de bakte hvitløkene og press dem til de veier ca. 50 g. Bruk en foodprocessor e.l. og blend de 50 g hvitløk, olivenolje, ingefær og salt. Smør blandingen på kyllinglårene, dekk dem til og sett dem i kjøleskapet i 5 timer.

Marinade

Mens kyllingen er i kjøleskapet, forberedes Garam Masala krydderblandingen. Forvarm ovnen til 130 °C. Bland krydderet (unntatt chilipulver) med laurbærbladene. Dryss blandingen ut over en stekeplate kledd med bakepapir, og sett det i ovnen i 90 minutter. Smelt Ghee i en liten kjele over medium varme. Når det begynner å simre, tilsettes kikertmelet. Pisk til det er helt sammenblandet. Varm opp en liten panne over medium varme. Tilsett olje og chilipulver. Stek i 2-3 minutter. Hell yoghurt, chili-oljeblandingen samt bukkehornbladene i en stor bolle. Tilsett 10 g av Garam Masala krydderblandingen samt kikertblandingen. Rør godt sammen. Når kyllingen har ligget i kjøleskapet i 5 timer, tas den ut og den overskytende blandingen børstes av. Ha kyllinglårene i yoghurtmarinaden, dekk dem til og sett dem i kjøleskapet i 10 minutter.

Salsa

Skjær tomatene i fire båter og legg de i en ildfast form. Tilbered dem i en 60 °C forvarmet ovn i 4 timer. Skjær deretter tomatene i små terninger og ha dem i en bolle. Tilsett rødløk, chili og olivenolje, og bland ingrediensene godt sammen. Tilsett salt, finhakket kjørvel og persille. Bland godt. Blandingen oppbevares i en lufttett beholder til det skal brukes.

Tzatziki

Bland agurk med salt i en bolle og la den stå i en time. Deretter presses det meste av væsken ut av agurken. Bland agurk med yoghurt, og tilsett mynte. Krydre med nykvernet pepper.

Avslutning

Forvarm grillen. Når den er varm, tas kylling opp av marinaden. Grill på alle sider til kyllinglårene er ferdige. Legg et flatbrød på grillen i noen minutter. Smør tzatziki på brødet, tilsett kylling og salsa på toppen.