menu

Chili-hummer

Chilli lobster

Beginner

Ingredienser

Vaniljemajones

  • 1 eggeplomme (L/XL)
  • 1 egg (L/XL)
  • 15 g dijonsennep
  • 5 g salt
  • Vaniljefrø fra to vaniljestenger
  • 350 g jordnøtt- eller druekjerneolje
  • 20 g hvitvinseddik

Chilisaus

  • 35 g olivenolje
  • 20 g løk, skrelt og finhakket
  • 20 g rød chili, skåret i små terninger
  • 3/4 ss søt paprika
  • 30 g sitronsaft
  • 1 ts frisk hvitløk, finhakket
  • Salt og sort pepper
  • 10 små hummer
  • Sitiron

Oppskrift

Vaniljemajones
Bland egg, sennep, salt og vaniljefrø i en bolle. Bruk en stavmikser til å blande ingrediensene godt sammen. Tilsett oljen langsomt, litt av gangen. Når majonesen emulgerer, røres eddiken inn i majonesen. Dekk til og sett til side.

Chilisaus
Bland alle ingrediensene i en bolle, dekk til bollen og sett sausen i kjøleskapet natten over.

Del hummerne i to på langs og rengjør dem grundig. Før et spyd halvveis gjennom dem. Krydre med salt og pepper, og pensle dem med olivenolje. Smør chilisaus på kjøttsiden. Plasser dem på en varm grill i ca. 2 minutter på hver side. Når de er ferdig tilberedte, tas de av grillen og legges på et fat. Klem litt sitronsaft over. Server dem sammen med vaniljemajonesen.