menu

Gaspacho av grillede grønnsaker og hummer

Intermediate

4 porsjoner

Ingredienser

Hummere

  • 2 stk. levende hummere á 600 g (du kan også bruke jomfruhummere)
  • 1 bunt frisk rosmarin

Suppe

  • 2 skiver godt surdeigsbrød uten skorpe, skåret i mindre biter
  • Ca. 750 g modne San Marzano-tomater på stilk
  • 1 stor agurk, skrelt
  • 1-2 (etter temperament) grønne jalapenos, uten stilk og kjerner
  • 3 røde paprika, uten stilk og kjerner
  • 1 liten hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
  • 3 ss sherryeddik
  • 1/2 økologisk sitron, det gule i skallet og saften
  • Mineralvann til å spe med

Grønt

  • 3-4 tomater, gjerne forskjellige farger
  • 1 rød paprika, uten stilk og kjerner, skåret i fine terninger
  • 1 gul paprika, uten stilk og kjerner
  • ½ agurk, skrelt og uten kjerner
  • 2-3 skiver godt surdeigsbrød revet i mindre biter og stekt sprø i olivenolje ved moderat varme
  • Frisk basilikum, ca. en håndfull, snittet fint i siste øyeblikk
  • Olivenolje

Oppskrift

Hummer
Avliv hummeren så raskt og skånsomt som mulig ved å stikke en kniv i «krysset» i nakken på dyrene. Knus skallet på klørne med baksiden av en kniv eller ved hjelp av en tung kjele.

Legg rosmarin i grillkassen og plasser hummerne oppå, drypp over litt olivenolje og lukk deretter lokket på grillen. Hummeren grilles på rotisseriet i 12-15 minutter. Med Everdures HUB II kan du ved å trykke på en knapp justere høyden på det medfølgende rotisseriet, slik at hummeren får nøyaktig den varmen den trenger.

Gaspacho
Pakk hele hvitløken inn i aluminiumsfolie og bak den på grillen ved indirekte varme i ca. 40 minutter. Skjær surdeigsbrødet i mindre biter, og bløt det opp i vann. Vend alle grønnsakene, unntatt agurken, samt det gule skallet av sitronen med olivenolje, og grill dem raskt på full styrke. Når grønnsakene har fått farge, tas de av grillen. Fjern stilk og stengler på tomatene og blend dem sammen med paprikaene, den skrelte agurken og olivenoljen. Skjær bunnen av den bakte hvitløken og press det møre «kjøttet» ut. Smak til med det og sherryeddik, sitronsaft samt salt og pepper. Sil suppen og sett den kjølig til den skal serveres.

Grønt
Flå tomatene, fjern kjernene (bruk gjerne dem og saften i suppen) og skjær paprikaene i fine, tynne strimler. Skjær den halve skrelte agurken i båter. Vend alle de rå grønnsakene med finsnittet basilikum, olivenolje, sitronsaft samt salt og nykvernet pepper.

Anretning
Fordel suppen i fire dype tallerkener sammen med de marinerte grønnsakene. Brekk hummeren ut av skallet og skjær kjøttet i mindre biter. Drypp over olivenolje, dryss med salt og pepper og anrett stykkene på grønnsakene. Dryss friske krydderurter over anretningen.