Grillet babyblekksprut med pannebrød
Grillet babyblekksprut med pannebrød
Skriv ut oppskriftIngredienser
- 3-4 babyblekkspruter pr. person (kjøpes frosne i fiskebutikken/matbutikken)
- 2 dl god olivenolje
- 1 økologisk sitron
- Friske krydderurter
- Hvitløk
- Salt og pepper
- 400 gram pizza-/rundstykkedeig
Oppskrift
Skyll sitronen godt og skjær halvparten i terninger og resten i båter (behold skallet på). Skyll blekksprutene, og la dem marinere i oljen sammen med hakket hvitløk, grovt salt, pepper, krydderurter og sitronterninger. Sett blekksprutene på spyd.
Hell oljeblandingen i en kjele, og kok det opp (det blir en deilig dip til både det nybakte brødet og de små sprø belkksprutene).
Bank den forhåndslagde deigen til to flatbrød som stekes i ca. 5 minutter på hver side i olje med rikelig med salt og litt krydderurter i en stekepanne direkte på grillen.
Blekksprutspydene grilles i 5-6 minutter og vendes ofte, slik at de ikke brenner seg fast i risten.
Server dem på spyd med en bolle med litt av sitron-/hvitløksoljen, en sitronbåt og nybakt brød til.