menu

Grillet spisskål med yoghurtmyntedressing

Intermediate

4 porsjoner

Ingredienser

Til spisskålen

  • 2 hele, grønne spisskål
  • Olje til pensling
  • Salt og pepper

Til dressingen

  • 3 dl avrent yoghurt
  • Saften fra en halv sitron
  • En håndfull frisk mynte
  • Salt og pepper

Oppskrift

Fjern de ytterste bladene på spisskålen, og riv dem på langs i fire deler, slik at stilken fremdeles holder bladene sammen.

De pensles med litt olje (ev. samme blanding med litt salt/pepper/hvitløk) og grilles i ca. 5 minutter på hver at de to skårne sidene, inntil de har fått en god grillfarge.

La yoghurten renne av i en times tid før du skal bruke den, og hakk den friske mynten fint.

Bland det og resten av ingrediensene sammen i yoghurten, og hell det utover den tilberedte spisskålen ved servering.

For ekstra krispig sommersmak kan du grille et par asparges sammen med spisskålene – de går også god sammen med den friske dressingen.