Hestons ultimate steak
Hestons ultimate steak
Skriv ut oppskriftIngredienser
1 steak pr. porsjon
Guasacaca
- 50 g løk, skrelt og hakket
- 230 g grønn pepper
- 450 g moden avocado, skrelt og utstenet
- 10 g hvitløk, skrelt og hakket
- 30 g persille
- 80 g hvitvinseddik
- 20 g frisk koriander
- 6 g salt
- 200 g olivenolje
Chimichurri
- 50 g røde jalapenos
- 30 g hvitvinseddik
- 30 g mynteblader
- 10 g frisk koriander
- 10 g frisk basilikum
- 20 g frisk estragon
- 60 g persille
- 5 g hvitløksfedd, skrelt
- 6 g salt
- 120 g olivenolje
Oppskrift
Guasacaca
Blend alle ingrediensene til blandingen er jevn og glatt. Helles deretter i en lufttett beholder.
Chimichurri
Blend alle ingrediensene til en fin grov konsistenns. Helles deretter i en lufttett beholder og setter i kjøleskapet til den skal brukes.
Steaks
Forvarm grillen, la den bli veldig varm. Krydre biffene (ribeye) på begge sider. Grill biffene, snu dem hvert 15. sekund. En biff på 2 cm tar ca. 2 minutter å nå medium. Plasser steketermometeret i den tykkeste delen av kjøttet. Kjøttet skal tas av grillen ca. 5 grader før det når ønsket temperatur. Biffen fortsetter å tilberedes etter at den er tatt av varmen. Legg biffene på en rist og la dem hvile i 5 minutter før servering. Dette gjør det mulig for restvarmen å avslutte tilberedningen og lar fibrene i kjøttet roe seg, slik at saften holdes bedre i kjøttet. Serveres med Guasacara og Chimichurri.