menu

Hestons ultimate steak

Hestons ultimate steak recipe

Beginner

4 porsjoner

Ingredienser

1 steak pr. porsjon

Guasacaca

  • 50 g løk, skrelt og hakket
  • 230 g grønn pepper
  • 450 g moden avocado, skrelt og utstenet
  • 10 g hvitløk, skrelt og hakket
  • 30 g persille
  • 80 g hvitvinseddik
  • 20 g frisk koriander
  • 6 g salt
  • 200 g olivenolje

 

Chimichurri

  • 50 g røde jalapenos
  • 30 g hvitvinseddik
  • 30 g mynteblader
  • 10 g frisk koriander
  • 10 g frisk basilikum
  • 20 g frisk estragon
  • 60 g persille
  • 5 g hvitløksfedd, skrelt
  • 6 g salt
  • 120 g olivenolje

Oppskrift

Guasacaca
Blend alle ingrediensene til blandingen er jevn og glatt. Helles deretter i en lufttett beholder.

Chimichurri
Blend alle ingrediensene til en fin grov konsistenns. Helles deretter i en lufttett beholder og setter i kjøleskapet til den skal brukes.

Steaks
Forvarm grillen, la den bli veldig varm. Krydre biffene (ribeye) på begge sider. Grill biffene, snu dem hvert 15. sekund. En biff på 2 cm tar ca. 2 minutter å nå medium. Plasser steketermometeret i den tykkeste delen av kjøttet. Kjøttet skal tas av grillen ca. 5 grader før det når ønsket temperatur. Biffen fortsetter å tilberedes etter at den er tatt av varmen. Legg biffene på en rist og la dem hvile i 5 minutter før servering. Dette gjør det mulig for restvarmen å avslutte tilberedningen og lar fibrene i kjøttet roe seg, slik at saften holdes bedre i kjøttet. Serveres med Guasacara og Chimichurri.