Hotwings
Hotwings
Skriv ut oppskriftIngredienser
Saus
- 500 g hønsefond
- 100 g hvitt sukker
- 100 g risvineddik
- 200 g tomatketchup
- 1 ss soppketchup
- 1 ss Worcestershire-saus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss Tabasco peppersaus, etter smak
- 2 ts cayennepepper
Ostedip
- 300 g blåmuggost
- 300 ml creme fraiche
Hotwings
- Saft fra 4 lime
- 2 ts salt
- 4 ss olje
- 1 kg kyllingvinger
- 50 g sesamfrø, ristet
- Selleri, skylt og skåret i staver
Oppskrift
Saus
Varm hønsefond i en kjele over medium varme og reduser til den veier ca. 150 g. I en annen kjele karamelliseres sukkeret. Tilsett risvineddik langsomt til sukkeret og pisk til karamellen er oppløst. Tilsett de øvrige ingrediensene og pisk til de er blandet godt sammen. Sett til siden.
Ostedip
Fjern skorpen fra osten og skjær den i små terninger. Ha ost og creme fraiche i en bolle. Blend med en stavmikser til ostedippen er myk og glatt. Hell den i en liten beholder og sett den i kjøleskapet.
Hotwings
Før grilling marineres kyllingen i limesaft, salt og olje. Sørg for å blande det godt, slik at all kyllingen marineres. Dekk til og sett i kjøleskapet i 45 minutter.
Plasser kyllingvingene på en forvarmet grill og grill dem i ca 20-25 minutter. Vend dem ofte – gjerne etter 2-3 minutter. Legg vingene i bollen med sausen og bland godt til de er dekket av et tykt lag saus. Ta nå dine hotwings opp av bollen og plasser dem i en ren bolle og dryss ristede sesamfrø over. Serveres sammen med den resterende sausen, ostedip og selleri.