menu

Innbakt laks

Alaska salmon bake

Advanced

4 porsjoner

Ingredienser

Fyll

  • 1 ss druekjerneolje
  • 60 g banansjalottløk, skrelt og hakket
  • 1 ts hvitløkspuree
  • 30 g kastanjesopp, skåret i terninger
  • 30 g usaltet smør
  • 200 g babyspinat
  • 4 g estragon
  • Salt og nykvernet sort pepper

Urtepannekaker (4-6 stk.)

  • 25 g babyspinat (blanchert og rent av)
  • 3 g estragon
  • 4 g persille
  • 2 egg
  • 75 g hvetemel
  • 100 g helmelk
  • Knivsodd salt
  • Olivenolje

Forberedelse

  • 2x 250 g butterdeig i ark
  • Urtepannekaker
  • Fyll
  • 500 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 egg, lett pisket

Oppskrift

Fyll
Varm opp druekjerneolje i en kjele over medium varme. Tilsett sjalottløk og brun dem til de er myke. Tilsett hvitløk og sopp og brun i ytterligere to minutter. Ta kjelen av varmen og sett den til side for avkjøling. Smelt smør i en anne kjele og tilsett spinatblader. Rør kontinuerlig til det er ferdig tilberedt. Ha spinaten i en sil og la den avkjøles. Når spinaten er avkjølt, presses så mye væske ut at spinatbladene som mulig. Dette gjøres ved å presse baksiden av en skje hardt mot spinaten. Tørk deretter med kjøkkenpapir. Tilsett spinaten til soppblandingen og rør grundig. Hakk estragon fint, og tilsett soppblandingen. Krydre med salt og nykvernet sort pepper. Dekk til og sett til side til det skal brukes.

Urtepannekaker
Blancher spinaten i kokende vann i 30 sekunder. Ta det av varmen og avkjøl i et isbad. Når det er avkjølt, la væsken renne av og press ut overskytende. Tørk deretter med tørkepapir. Hakk spinaten grovt, og ha spinaten og resten av pannekakerøreingrediensene i en blender. Blend på høy hastighet til blandingen er jevn og glatt. Press deigen gjennom en sil og sett den til side. Ha litt olivenolje i en panne med non-stick-overflate, og stek pannekakene enkeltvis over lav-moderat varme. Sett til side til de skal brukes.

Gjør ferdig
Rull butterdeigen ut på bakepapir. Plasser to pannekaker oppå butterdeigen, og fordel halvparten av soppblandingen på pannekakene. Legg laksefileten oppå og dekk med den resterende soppblanding. Toppes med to eller flere pannekaker. Sørg for at pannekakene dekker godt. Pensl den synlige delen av det nederste laget med butterdeig med egg, og dekk laksen med det andre butterdeigarket. Bruk en gaffel til å lukke kantene. Sett kjølig til det skal brukes.

Tilberedning
Forvarm Furnace-grillen til 210 °C, utstyrt med pizzastenen. Legg laksen (på bakepapiret) på pizzastenen, og grill den i 30 minutter. Sørg for at temperaturen på 210 °C opprettholdes. Laksen skal ha en kjernetemperatur på 50 °C. La laksen hvile i 10 minutter etter tilberedning.