Pulled beef sandwich
Pulled beef sandwich
Skriv ut oppskriftIngredienser
BBQ-saus
- 15 g jordnøtt- eller druekjerneolje
- 3 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
- 1 banansjalottløk, skrelt og finhakket
- 1 ts støtt ingefær
- 1 ts støtt allehånde
- 1 ts sennepspulver
- 1 ts kayennepepper
- 1 ts røkt paprika
- 210 g tomatpuré
- 100 g eplesidereddik
- 120 g rørsukker
- 1 ss Worcestershire-saus
- 1 ss lys sirup
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
Short Ribs
- 4x short ribs, ca 1,5 kg
- 2 gulrøtter, skrelt og hakket
- 1 purre, hakket
- 2 banansjarlottløk, skrelt og hakket
- 2 stangselleri, hakket
- 1000 g oksefond
- 16 g tørket ancho chili
- 2 fedd hvitløk, skrelt og presset
- 1 ts Worcestershire-saus
- 1 ts paprika
- 6 hvite pepperkorn
- 1 ts støtt chili
- 1 ts støtt ingefær
- 1 ts sennepspulver
- 10 g salt
- BBQ-saus
- Brioche burgerbrød
Oppskrift
BBQ-saus
Varm oljen i en kjele på medium varme. Tilsett hvitløk og sjalottløk og svisj til det er mykt (ca. 7 minutter). Tilsett det tørre kryddret og fortsett med å tilberede i 2 minutter under omrøring for å blande det godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og tilbered i 20 minutter. Hell innholdet i gryten i en blender og blend i ca. 30 sekunder til den er glatt og jevn. Sil blandingen gjennom en fin sil og la den avkjøle. Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet til den skal brukes.
Short Ribs
Ha litt olje i bunnen av en trykkoker. Når oljen er varm, tilsettes short ribs. Når kjøttet er brunet på alle sider, tas det opp av gryten og settes til side. Tilsett litt mer olje, og tilsett deretter grønnsakene. Tilbered dem inntil de er myke og karamelliserte. Tilsett litt fond. Tilsett chili, hvitløk, Worcestershire-saus, krydder, sennepspulver og salt i gryten. Ha short ribs tilbake i gryten. Legg på lokket og still inn på maks. trykk. Tilbered i 90 minutter. Etter 90 minutter stoppes tilberedningen. La gryten avkjøles før lokket åpnes. La short ribs avkjøles i væsken i gryten. Smør BBQ-saus på kjøttet, pakk dem godt inn og legg dem i kjøleskapet i min. 12 timer og maks. 48 timer. Rett før servering pakkes kjøttet ut og grilles på varm grill i 4-5 minutter. Smør på BBQ-saus. Serveres sammen med Brioche burgerbrød og tilbehør etter smak.