Roasted pineapple sundae
Roasted pineapple sundae
Skriv ut oppskriftIngredienser
Ananaskaramell
- 500 g sukker
- 125 g usaltet smør, skåret i terninger
- 225 g eplejuice
- 5 g salt
Brente nøtter
- 200 g pistasjnøtter
- 200 g hvitt strøsukker
Ananas
Karamellsaus
- 140 g rørsukker
- 115 g lys sirup
- 115 g kremfløte
- 30 g usaltet smør
- 1/4 ts salt
Oppskrift
Ananaskaramell
Smelt sukkeret i en kjele over høy varme. Pisk kontinuerlig. Når sukkeret er mørkt, tilsettes smøret litt av gangen mens du fortsatt pisker, inntil blandingen emulgeres. Fjern fra varmen og tilsett salt. Pisk til alt er oppløst. Tilsett 1/3 av eplejuicen og pisk til den er helt blandet inn. Gjenta med de resterende 2/3 av eplejuicen. Når saften er emulgert, settes kjelen tilbake på varmen og bringes i kok. La karamellen avkjøle helt, før den tildekkes og settes til siden til den skal brukes.
Tilberedning av ananas
Skrell ananasen og skjær ut stilken – ca. 2 x 3 cm hull gjennom hele ananasen. Monter ananasen på rotisseriet og fest. Aktiver rotisserifunksjonen og tilbered et par timer mens den smøres jevnlig med ananaskaramell.
Brente nøtter
Forvarrm ovnen til 170 ºC. Plasser nøttene på en stekeplate med bakepapir, og sett dem i ovnen i 12 minutter. I mellomtiden varmes 150 g vann og sukkeret i en liten kjele på medium varme og kokes opp. Når temperaturen når opp til 135 ºC eller sirupen begynner å ta farge ved kanten av kjelen, tilsettes pistasjnøttene. Rør til sirupen er helt krystallisert rundt nøttene. Hell de overtrukne nøttene på en stekeplate med bakepapir og la dem avkjøles.
Karamellsaus
Ha ingrediensene i en kjele og varm opp over medium varme til det koker. Pisk til temperaturen når 120 ºC, og fjern fra varmen.
Anretning
Fjern de grillede ananasene fra rotisseriet og la dem avkjøles litt. Ha vekselsvis sjokoladeis og biter av den grillede ananasen i et glass. Pynt med krem, brente nøtter og karamellsaus.