Spicy kyllingsandwich
Spicy kyllingsandwich
Skriv ut oppskriftIngredienser
Marinade
- 4 kyllinglår
- 6 g thailandsk Bird’s eye, kjerner fjernet, finhakket
- 60 g sagyejol ssamjang
- 2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
- 50 g hvitvinseddik
- 2 g fint salt
- XX ss fiskesaus
- 1 ss sesamolje
Gochujang-majones
- 1 eggeplomme
- 10 g hvit soya
- 50 g gochujang
- 5 g risvinseddik
- 3 g Dijon sennep
- 200 g druekjerneolje
Forberedelse og anretning
- Tilberedte kyllinglår
- 16 skiver bacon
- 12 skiver fulkornbrød
- Usaltet smør (2 ss på hver)
- 16 skiver tomato
- Salat
- Gochujang-majones
- Kyllingskinn
- Tannstikkere til anretning
Oppskrift
Fjern skinnet forsiktig fra kyllinglårene. Ta vare på skinnet, det skal brukes senere.
Bland de øvrige ingrediensene til marinaden og hell over kyllingen. Sett i kjøleskapet natten over.
I mellomtiden forvarmes ovnen til 165 ℃. Legg kyllingskinnet mellom to stekeplater. tilbered 10-20 minutter, inntil skinnene er brune og sprø. Sett til siden.
Majones
Pisk eggeplommer, soya, gochujang, eddik og sennep sammen i en lite skål. Tilsett druekjerneoljen sakte under pisking, inntil blandingen har tyknet og er fullt emulgert. tilsett litt mer av den hvite soyaen for å tynne den ut hvis nødvendig. Sett til siden.
Varm opp grillen. fjern kyllinglårene fra marinaden og la overskytende marinade renne av. Krydre med salt og grill til de er ferdig. Når de er ferdig tilberedt, skal de hvile i 10 minutter før de skjæres i passende biter.
Tilbered baconskivene på grillen.
Rist brødet mens kyllingen hviler. Smør 8 av de 12 skivene brød på den ene siden, og på begge sider av de resterende 4 skivene (disse 4 er midtbrødet).
For å montere hver sandwich skal du plassere en skive brød med smørsiden opp. Legg baconskiver etterfulgt av de grillede kyllinglårstykkene på brødet. Smør 1-2 ss gochujang-majones på begge sider av det midterste brødet og legg det oppå kyllingen.
Legg tomatskivene oppå det midterste brødet, etterfulgt av salat og deretter det sprøde kyllingskinnet. Avslutt med det siste stykket brød, med smørsiden ned.
Halver sandwichen diagonalt og bruk 1-2 matspyd til å holde den på plass.