menu

Tunfiskbiff med fennikel og sitron

Tuna belly fennel and lemon

Intermediate

4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 ss korianderfør
  • 1 ss fennikelfrø
  • 500 g mineralsalt
  • Skall fra 2 sitroner, fint revet
  • 4x tunfiskbiffer (100 g pr. stk.)
  • 1 løk
  • 1 ss olivenolje
  • Salt
  • 1 hel fennikel
  • Sitronsaft
  • Nykvernet sort pepper

Oppskrift

Rist koriander- og fennikelfrø i en varm, tørr panne, inntil de dufter. Ta det av varmen og ta av 1/2 ts av de ristede frøene til senere bruk. Resten av de ristede frøene blandes med salt og sitronskall.

Varm opp Furnace, utstyrt med teppanyaki-plate.

Dryss halvparten av saltblandingen på den nederste delen av teppanyaki-platen for å skape en saltbunn som er ca. 1 cm. dyp. La temperaturen på saltbunnen nå opp til 70 ℃, og legg tunfiskbiffene oppå. Sørg for at det er et lite mellomrom mellom hvert stykke. Dryss resten av saltblandingen over, slik at tunfiskbiffene er helt dekket. Tilbered i 12 minutter. Kontroller temperaturen i midten av tunfiskbiffen med et steketermometer. Når kjernetemperaturen har nådd 45 ℃, fjernes biffene fra saltblandingen og overskytende salt og frø børstes av. Krydre med sitronsaft og pynt med de ristede frøene.

Mens tunfisken grilles, skrelles løken og skjæres i 2 mm tynne skiver (ikke skill ringene). Ha halvparten av olivenoljen på den øverste delen av teppanyaki-platen, legg løkskivene på grillen og grill dem til de er gylne og karamelliserte. Ta av løken og krydre med salt. Riv fennikelen på et mandolinjern (2 mm) og legg den i en skål. Hell den resterende olivenoljen over og krydre med salt. Legg fennikelskivene på teppanyaki-platen og grill dem til de er møre. Ta dem av grillen og ha dem i skålen sammen med løken, krydre med litt sitronsaft og nykvernet sort pepper. Server den grillede fennikelen og løken sammen med tunfisken.