Varmrøkt laks med aromatisk krydder
Varmrøkt laks med aromatisk krydder
Skriv ut oppskriftIngredienser
Varmrøkt laks med aromatisk krydder
- 8 g einebær
- 6 g rosa pepperkorn
- 4 g tasmansk pepperkorn
- 200 g hvitt sukker
- 200 g salt
- 400 g laksefilet med skinn
- 30 g hickory treflis
- Salat til anretning (valgfritt)
- Creme Fraiche til servering (valgfritt)
- Sprøtt brød til servering (valgfritt)
Oppskrift
Rist krydderet i en varm, tørr gryte til de dufter godt. La dem avkjøles litt og mal det til pulver ved hjelp av en morter eller krydderkvern. Sett til side.
Bland sammen sukker og salt i en skål. Smør halvparten av blandingen i en ildfast form / langpanne. Laget skal være min. XX cm dypt.
Plasser laksefiletene på et skjærebrett med kjøttsiden opp. Dryss 3/4 av krydderblandingen jevnt over overflaten av kjøttet. Legg laksefiletene med skinnsiden ned i formen/langpannen med sukker/saltblandingen. Dekk laksen med resten av blandingen av sukker og salt. Dekk formen/langpannen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 4 timer for å trekke. Børst deretter av det overskytende av salt/sukker, og skyll filetene forsiktig under kaldt, rennende vann. Klapp forsiktig tørt, og legg laksefiletene tilbake i kjøleskapet i 4 timer.
Til røykingen fyller du 150 g trekull på 4K-grillen. Trykk på tenningsknappen, la lokket stå åpent de første 10 minuttene for å hjelpe med tenningen. Plasser 30 g hickory treflis ved siden av trekullet (ikke oppå trekullet) og la det gløde i et par minutter. Monter støpejernsristen, legg pizzastenen oppå og monter den rustfrie stålristen. Plasser laksen på et stykke bakepapir, og legg det på grillristen. Lukk lokket og la laksen røykes i 30 minutter. La toppventilen stå helt åpen og bunnventilen på en.
Ta laksen av grillen etter 30 minutter og legg den på en tallerken. Dryss resten av krydderblanding over. Kan serveres med salat, creme fraiche og sprøtt brød.