menu
Tilbake

FORCE

Home collection cutting meat on mobile preparation kitchen
Tips til tilbereding på FORCE™ keyboard_arrow_down

Ujevn tilberedning. Brenner på sidene, simrer i midten.keyboard_arrow_down

Det forreste området og sidene kan optimalt brukes som hvilesoner, mens varmen er sterkest på midten.

Finnes det ekstratilbehør?keyboard_arrow_down

Ja. Du kan få oversikt over tilgjengelig ekstratilbehør her.

Bør jeg grille med åpent eller lukket lokk?keyboard_arrow_down

FURNACE og FORCE er designet for bruk på begge måter. Det er tilstrekkelig kraftige til å grille med åpent lokk samt gi deg alle fordelene med rask oppvarming med lukket lokk. Husk å forvarme grillen i ca. 5 minutter (avhengig av værforhold) før grillen tas i bruk hver gang.

Les mer om FORCE™ keyboard_arrow_down

Hvordan bør grillen oppbevares?keyboard_arrow_down

Når grillen ikke er i bruk, bør den oppbevares på et godt beskyttet sted. For den mest optimale beskyttelsen anbefaler vi at grillen dekkes til med et Everdure by Heston Blumenthal-trekk.

Hvor ofte bør grillen rengøres?keyboard_arrow_down

Når grillen er avkjølt trenger du bare å tøke av den. Vi anbefaler å rengjøre grillen etter hver bruk, men unngå å bruke rengjøringsmidler med slipende eller etsende effekt, da dette kan skade det beskyttende belegget på ristene og grillen. For å gjøre rengjøringen lettere er brennkammeret designet med minimalt med vinkler og skjøter som kan samle fett. Du kan også smøre risten med olje før og etter bruk for å hindre at maten setter seg fast.

Hvordan rengjør jeg grillristene?keyboard_arrow_down

Bruk vann og såpe sammen med en svamp/stålull. Ved gjenstridig smuss legges ristene i bløt i en bøtte med såpevann. Skrubb dem deretter rene med en velegnet børste. Merk: Husk å rengjøre langs risten og ikke på tvers av den.

Kan jeg bruke fosforbasert rengjøringsmiddel på grilristene?keyboard_arrow_down

Unngå å bruke forforbaserte rengjøringinsmidler, da ristene er porselensemaljerte støpejernsrister. Porselensemalje fremstilles ved å smelte pulverisert glass til et substrat ved temperaturer på 750 og 850 ℃. Pulveret smelter, flyter og herder deretter til et jevnt, holdbart porselensbelegg. Hvis de porselensemaljerte ristene er svært skitne, kan du prøve å bruke en bakepulveroppløsning på dem. Bland sammen 1/2 kopp (90 g) bakepulver med 1/4 kopp (59 ml) varmt vann. Påfør blandingen på grillristene. La det sitte i 20 minutter, og rengjør deretter med en myk grillbørste. Sørg for at du får skylt av bakepulveroppløsningen grundig før grillen brukes igjen, og rengjør børsten når du er ferdig. Ristene kan tas av og legges i bløt over natten, for deretter å skylles/børstes av.

Holder trekket grillen min tørr?keyboard_arrow_down

Trekkene våre er vanntette og er fremstilt av slitesterkt 425 grams UV-beskyttet materiale. Vær oppmerksom på at fukt/kondens kan oppstå mellom grill og trekk, avhengig av klima og plassering.

Hvordan rengjør jeg under brennere/tenning?keyboard_arrow_down

Det anbefales å bruke varmt såpevann. For gjenstridig fett og olje kan en oppvasktablett løses opp i varmt vann og brukes til rengjøirng.

Hvordan griller jeg med lokket lukket?keyboard_arrow_down

FURNACE er utstyrt med tre brennere og FORCE med to brennere. Teknikken for konvensjonstilberedning er derfor litt annerledes, men vitenskapen er den samme. Ideen med konvensjonstilberedning er langsom tilberedning ved lave temperaturer. Når lokket er igjen, avbefaler vi å ha kun en brenner tent ved lav eller medium varme (avhengig av været). Plasser maten over brenneren som er slått av, dette vil generere 360 grader varm luftgjennomstrømming rundt maten, uten risiko for at det blir brent på undersiden (indirekte grilling). Husk å aldri ha brennerne innstilt på høy varme i mer enn 5 minutter hvis du griller med lokket igjen. Grillen blir overopphetet.

Hvordan vedlikeholder jeg den blanke lakkfinishen?keyboard_arrow_down

Vi anbefaler at lokket og yttersiden av grillen rengjøres med en mikrofiberklut før første gangs bruk, og deretter regelmessig. På grunn av den kraftige varmen, kan det i sjeldne tilfeller skje endringer i lakkfinishen. For å utbedre dette følges anvisningene nedenfor. Forsøk aldri å rengjøre grillen mens den er i bruk. La grillen alltid avkjøles helt før den rengjøres. Når grillen er helt avkjølt, påføres litt bilpleiemiddel (lakkpolering) på toppen av lokket. Med en mikrofiberklud poleres lokket forsiktig. Dette vil gjenskape den flotte, blanke overflaten.

Trenger jeg å bruke lavasten eller en flammespreder?keyboard_arrow_down

Nei. Grillene har integrert flammespreder. Dette hindrer at olje og saft drypper ned i brenneren, og dermen reduseres risikoen for stikkflammer.

Kan jeg bruke naturgass?keyboard_arrow_down

Nei. Bruk utelukkende flaskegass.

Kan grillplater og rister rengjøres i oppvaskmaskinen?keyboard_arrow_down

Grillplater og rister til FURNACE og FORCE er porselensemaljerte (noe som hjelper til med å holde på varmen og sørger for at mat ikke henger fast i overflaten. Oppvaskmiddel til oppvaskmaskin kan bryte ned emaljen over tid. Derfor anbefaler vi ikke at grillplater og rister rengjøres i oppvaskmaskin- Bruk varmt vann og et ikke-slipende rengjøringsmiddel til rengjøring av grillplater og rister.

Er det nødvendig å bruke overtrekkk?keyboard_arrow_down

Selv om FURNACE og FORCE er fremstilt av helstøpt aluminium (som ikke ruster), anbefaler vi alltid å bruke et Everdure by Heston Blumenthal-trekk for å beskytte malingen mot solbleking eller UV-skader. Grillen bør aldri oppbevares uten trekk i fuktige omgivelser over lengre tid.

Jeg har sett bilder av rotisseri til Furnace og Force. Er dette tilgjengelig?keyboard_arrow_down

Ja. Se under ekstratilbehør her på siden.

Hvordan rengjør jeg teppanyaki-platen?keyboard_arrow_down

Fastbrent man og fett skrubbes av med en grillbørste. Dette gjøres hver gang teppanyaki-platen har vært i bruk, for å hindre opphoping av fastbrent mat. Sørg for å børste langs kornene, så platen ikke skades. Vi anbefaler at platen smøres med olje etter rengjøring. Dette reduserer muligheten for at mat brenner seg fast samt hindrer rustdannelse.

Forvarming av Force/Furnacekeyboard_arrow_down

Ved forvarming bør grillen varmes opp til min. 300-350 ℃ med alle brennere innstilt på høy varme. Ettersom varmen spres hvis lokket står åpent, anbefaler vi at lokket er lukket med et mellomrom. Merk at temperaturmåleren ikke angir grillens temperatur, men lufttemperaturen under lokket. Når grillen er tilstrekkelig oppvarmet, legges kjøttet på og lokket lukkes i to minutter. Deretter åpnes lokket og maten snus. Denne prosessen følges til maten har fått ønsket tilberedning: rød, medium eller gjennomstekt. Hvis det grilles med åpent lokk, anbefaler vi å grille på risten og ikke på grillplaten.

Hvordan lager jeg pizza på Force eller Furnace?keyboard_arrow_down

Plasser en pizzasten oppå en grillrist, og still inn brennerne på høy varme. La temperaturen stige. Plasser pizzaen forsiktig på den varme pizzastenen, og lukk lokket i 2 minutter. Åpne lokket og kontroller om pizzaen er ferdig stekt, om bunnen er brun og sprø. Stek litt lenger hvis nødvendig. Bruk en pizzaspade til å ta pizzaen av pizzastenen.

Bør man bruke grillplater eller grillrister når man skal grille/steke?keyboard_arrow_down

Steking gjøres best på grillristen, da den gir bedre luftsirkulasjon rundt kjøttet, og at fettet drypper bort fra kjøttet. Varm opp grillen i 5 minutter med lokket nede. Når grillen har nådd en temperatur på 180 ℃, åpnes lokket og maten plasseres på grillristen. Lukk lokket og skru ned på lav varme. Merk at temperaturen i grillen er avhengig av den omgivende temperaturen og vind. Juster derfor varmen etter dette, og hold øye med maten slik at den ikke blir for mye tilberedt.

Kan jeg bruke metallredskaper på grillen?keyboard_arrow_down

Bruksanvisningen anbefaler ikke bruk av metallredskaper, da det er risiko for å lage riper i overflaten av støpejernsristene. Vær derfor ekstra forsiktig hvis du bruker metallredskaper. Unngå å skjære i kjøttet eller å skrape metallredskaper over ristene.

Det er rust på innsiden av min Furnace/Force, og det har dannet seg en hvit støvete overflate. Hva er det?keyboard_arrow_down

Dette kan oppstå hvis det kommer fukt på innsiden av grillen, f.eks. hvis grillen står med lokket åpent når den ikke er i bruk. Grillen er laget av metall og kan rengjøres med metall-polish.

Oljebehandling av grillristerkeyboard_arrow_down

Fjern ristene og rengjør dem med varmt vann tilsatt et nøytralt rengjøringsmiddel. Skyll dem grundig og legg dem tilbake på grillen. Tenn alle brennerne og lukk lokket. La grillen varmes opp i 5 minutter. Åpne deretter lokket. Smør 50 ml vegetabilsk olje på grillristene. Gjenta prosessen og sørg for at brennerne står på høy varme, så oljen brennes helt bort. Lukk lokket og la temperaturen nå helt opp på 250 ℃. Slå av gassen, åpne lokket og smør på litt mer ollje. La grillen avkjøles helt hvis det ikke skal tilberedes mat. Husk å legge over trekket på grillen når den er helt avkjølt.

Montering av rister og plater på Furnacekeyboard_arrow_down

Du bestemmer selv om grillrister eller plater plasseres til høyre eller venstre. De er laget for å passe på begge sider. Hvis du har/kjøper en midtplate, må du sørge for at denne plasseres med fingerhullene øverst. På den måten vil ikke overskytende fett eller olje renne gjennom de to hullene.

Hvorfor har brennerne en svært liten flamme?keyboard_arrow_down

Flammene har ikke alltid samme størrelse, men dette har ingen betydning for effekten på grillen.

Problemløsing FORCE™ keyboard_arrow_down

Hva gjør jeg hvis noe er ødelagt?keyboard_arrow_down

Kontakt butikken hvor grillen ble kjøpt.

Etikettene på sidebordet holder på å falle av. Hva bør jeg gjøre?keyboard_arrow_down

Følg instruksjonene i bruksanvisningen for rengjøring av sidebordet, for å unngå at etikettene faller av. Sørg for at grillen er helt avkjølt, og bruk deretter varmt vann med et nøytralt rengjøringsmiddel og en myk klut. Unngå å skrubbe på etikettene.