Grillet spisskål med yoghurtmyntedressing
Grillet spisskål med yoghurtmyntedressing
Print recipeIngredients
Til spisskålen
- 2 hele, grønne spisskål
- Olje til pensling
- Salt og pepper
Til dressingen
- 3 dl avrent yoghurt
- Saften fra en halv sitron
- En håndfull frisk mynte
- Salt og pepper
Recipe
Fjern de ytterste bladene på spisskålen, og riv dem på langs i fire deler, slik at stilken fremdeles holder bladene sammen.
De pensles med litt olje (ev. samme blanding med litt salt/pepper/hvitløk) og grilles i ca. 5 minutter på hver at de to skårne sidene, inntil de har fått en god grillfarge.
La yoghurten renne av i en times tid før du skal bruke den, og hakk den friske mynten fint.
Bland det og resten av ingrediensene sammen i yoghurten, og hell det utover den tilberedte spisskålen ved servering.
For ekstra krispig sommersmak kan du grille et par asparges sammen med spisskålene – de går også god sammen med den friske dressingen.