menu

En papillote med torsk, sitron og dukkah

Papilotte recipes 2

Intermediate

4 servings

Ingredients

Fiskepakker

  • 400 g lange-fisk (torsk eller annen hvit fisk kan også brukes)
  • 1/2 sitron
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper

 

Dukkah

  • En stor håndfull blandede nøtter og kjerner (mandler, hasselnøtter, pistasjenøtter, gresskarkjerner og/eller solsikkekjerner – alt kan brukes)
  • 1 ts hele korianderfrø
  • 1 ts hele spisskumminfrø
  • 1 ts hele fennikelfrø
  • 1 ts chili
  • 1 ts sumak-krydder
  • Salt og pepper

Recipe

Fiskepakkene
Skjær fisken i fire biter og plasse dem enkeltvis på et stort stykke aluminiumsfolie, så du lager en pakke til hver person. Hell olivenolje, salt og pepper over fisken, og plasser noen tynne skiver med sitron oppå. Pakk den godt inn i folien og legg dem klar til å plasseres på grillen.

Legg pakkene direkte på grillen – gjerne ute på siden, slik at de ikke får for mye direkte varme. Grill dem i 3-4 minutter, til fisken så vidt er ferdig tilberedt. Åpne pakkene rett før servering og dryss med dukkah og ferskpresset sitron.

 

Dukkah
Hell alle ingrediensene i en panne og rist dem ved middels varme i ca. 10 minutter. Rør ofte, slik at det ikke brenner seg fast. Det skal gjerne begynne å dufte og ta litt farge, slik at krydderet blir gjennomristet og utvikler masse duft og smak. Avkjøl det og blend det i en minihakker til du har et grovt pulver.