menu

Beef wellington

Beef wellington

Advanced

4 porsjoner

Ingredienser

Champignon duxelles

  • 500 g knappsopp
  • 50 g usaltet smør
  • 80 g løk, skrelt og finhakket
  • 6 g hvitløk, skrelt og finhakket
  • Sitron
  • Salt og nykvernet sort pepper

Urtepannekaker

  • 50 g babyspinat
  • 5 g estragon
  • 5 g kjørvel
  • 5 g persille
  • 12 g usaltet smør
  • 75 g helmelk
  • 2 store egg
  • 100 g hvetemel
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • Olje

Forberedelse og tilberedning

  • 500 g oksefilet
  • Olje
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • 200 g champignin duxelle
  • 5 urtepannekaker
  • 1 ark butterdeig
  • 1 egg og litt melk pisket sammen

Oppskrift

Champignon duxelles
Skyll sjampinjongene og tørk dem. Hakk dem deretter i en foodprocessor. Smelt smør i en kjele over moderat varme, og brun løk og hvitløk til de er myke, men ikke karamelliserte. Tilsett sopp og tilbered til all væsken fra soppen er kokt ut. Øk temperaturen mot slutten. Ta kjelen av varmen og krydre med sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Sett til side for avkjøling.

Urtepannekaker
Skyll spinat og urter. La det renne av ved hjelp av en salatslynge. Smelt smør over lav varme og tilsett urtene. Tilbered i 3-4 minutter til de er ferdige. Ta dem av varmen og ha dem i en foodprocessor sammen med melk. Blend tl blandingen er jevn og myk. Tilsett egg, deretter siktet mel og blend til en myk røre. Krydre med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt olje i en 20 cm panne. Varm den opp og ha røre i pannen. Fordel røren så den dekker hele bunnen. Snu etter 45-60 sekunder og stek videre i 45-60 sekunder. Ta pannekaken av når den er ferdig. Gjenta prosessen, det blir 5 stk.

Forberedelse og tilberedning
Smør litt olje på oksefileten og krydre med salt. Brun kjøttet på grillen på en grillplate. Umiddelbart etter bruning settes kjøttet på kjøl i 5 minutter. Dettte hindrer at kjøttet tilberedes videre. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og fordel champignon duxellen over. Legg fileten oppå to pannekaker som overlapper hverandre. Bruk de resterende pannekakene til å forsegle oksefileten. Rull ut butterdeigen og plasser kjøttet og pannekaker i midten. Rull butterdeigen tett, skjær bort overskytende deig, og lukk kantene helt. Pensle med egg og melk og dryss over mineralsalt. Settes i kjøleskapet i en time.

Varm opp pizzastenen på Force- eller Furnace-grillen i 30 minutter ved å legge pizzastenen på grillen, lukke lokket og nå en temperatur på 180 °C. Når temperaturen er nådd, plasseres kjøttet på midten av pizzastenen oppå bakepapir. Lukk lokket og grill i 25 minutter. Når din Beef Wellington får en fin gyllen farge, skal den ca. ha ca. 10 minutter til på grillen. Kjøttets kjernetemperatur skal være på 56 °C for å være medium.