menu

Blåskjell med sitrongress

Lemongrass mussels

Beginner

2 porsjoner

Ingredienser

Kokossaus

  • 2 g kardemommekapsler
  • 40 g sitrongress
  • 1 g Kaffir limeblader
  • 2 g korianderfrø
  • 400 g kokosmelk
  • 160 g kokoskrem

Blåskjell med blåskjellsaft

  • 500 g blåskjell
  • 100 g hvitvin

Blåskjell

  • 10 g olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 5 g frisk ingefær, skrelt og finrevet
  • 1 g Thai chili, finhakket
  • 85 g løk, skrelt og finhakket
  • 90 g rød papirka, finhakket
  • 150 g blåskjellsaft
  • Kokossaus
  • Blåskjell
  • 5 g basilikum
  • 1 lime, skall og saft

Oppskrift

Kokossaus
Knus kardemommekapsler, hakk sitrongress og kaffir limeblader og rist dette på en varm panne sammen med korianderfrøene, inntil du kjenner det dufter. Tilsett kokosmelk og kokoskrem, og reduser blandingen til ca. 100 g. Sett til side.

Blåskjell og blåskjellkraft
I mellomtiden varmes en kjele opp på full varme, og blåskjell og hvitvin tilsettes. La blåskjellene dampe under lokk i 2-3 minutter. Rør i kjelen, tilsette 50 g vann, sett på lokket igjen og la blåsjellene dampe i ytterligere 2 minutter. Ta blåskjellene av varmen, og sil av saften. Merk: ta vare på saften. Kast blåskjellene som ikke har åpnet seg.

Avslutning
Varm opp oljen i en stor kjele over moderat varme, tilsett hvitløk, ingefær og chili og svisj forsiktig i 1-2 minutter. Tilsett løk, papirka og kokossaus og tilbered i 3-4 minutter under konstant omrøring. La blandingen redusere i ytterligere 3 minutter. Tilsett de tilberedte blåskjellene, basilikum, limeskall og limejuice. Krydre med havsalt etter smak.