menu

Grillede rødreker i krydret tomatmarinade

Roedrejer recipes 2

Intermediate

4 servings

Ingredients

Reker

  • 8-12 store rødreker (fås hos din lokale fiskehandler)

 

Marinade

  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts paprika
  • 1 ts karri
  • 1 ts tørket chili
  • 1 ts sukker
  • 1 fedd revet hvitløk
  • Saften av en halv appelsin
  • Litt revet sitronskall
  • Salt og pepper

 

Garnityr

  • 1 hel grillet sitron

Recipe

Hvis du bruker frosne reker, sørg for at de er helt tint før du tilbereder dem.

Start med å lage marinaden. Riv hvitløk og sitronskall fint, bland alle ingrediensene i en bolle og rør rundt. Bruk en skarp kniv og skjær et snitt langs ryggen på de tinte rekene. Legg rekene i marinaden og vend dem godt rundt, slik at marinaden blir godt fordelt og smaken trenger inn i rekene. La dem ligge i marinaden i minimum 30 minutter (men gjerne et par timer i kjøleskapet), før de legges på grillen.

Grill rekene i to minutter på hver side ved høy, direkte varme. Med kullgrillen 4K fra Everdure by Heston Blumenthal kan du ved hjelp av det nøyaktige airflow-systemet sikre perfekt temperatur. Rekene kan gjerne få litt brent farge. Skjær en sitron i to og grill den med innsiden ned. Server rekene på et fat sammen med den grillede sitronen.