Grillede rødreker i krydret tomatmarinade
Grillede rødreker i krydret tomatmarinade
Print recipeIngredients
Reker
- 8-12 store rødreker (fås hos din lokale fiskehandler)
Marinade
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss olivenolje
- 1 ts spisskummin
- 1 ts paprika
- 1 ts karri
- 1 ts tørket chili
- 1 ts sukker
- 1 fedd revet hvitløk
- Saften av en halv appelsin
- Litt revet sitronskall
- Salt og pepper
Garnityr
- 1 hel grillet sitron
Recipe
Hvis du bruker frosne reker, sørg for at de er helt tint før du tilbereder dem.
Start med å lage marinaden. Riv hvitløk og sitronskall fint, bland alle ingrediensene i en bolle og rør rundt. Bruk en skarp kniv og skjær et snitt langs ryggen på de tinte rekene. Legg rekene i marinaden og vend dem godt rundt, slik at marinaden blir godt fordelt og smaken trenger inn i rekene. La dem ligge i marinaden i minimum 30 minutter (men gjerne et par timer i kjøleskapet), før de legges på grillen.
Grill rekene i to minutter på hver side ved høy, direkte varme. Med kullgrillen 4K fra Everdure by Heston Blumenthal kan du ved hjelp av det nøyaktige airflow-systemet sikre perfekt temperatur. Rekene kan gjerne få litt brent farge. Skjær en sitron i to og grill den med innsiden ned. Server rekene på et fat sammen med den grillede sitronen.