menu

Grillkylling deluxe med danske nypoteter

Intermediate

4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 økologisk frilandskylling
  • 3 økologiske sitroner
  • Friske krydderurter
  • Olivenolje
  • Hvitløk
  • Salt og pepper
  • 800 g danske nypoteter

Oppskrift

Klapp kyllingen tørr, og fyll den med krydderurter og sitronterninger. Sett den på rotisseriet, og fest den med de medfølgende krokene. Grill den i ca. 60 minutter – de første 45 minuttene på ca. 200 grader og det siste kvarteret på 250 grader. De siste 15 minuttene pensles kyllingen fortløpende med en blanding av olje, hvitløk, salt/pepper og friske krydderurter. Her er det godt å sette en grillform under kyllingen for å unngå flammer og unødvendig rengjøring av grillen i etterkant. Med Furnace-gassgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal kan du kjøpe et helautomatisk rotisseri separat, som sikrer jevn fordeling av varmen, slik at du får sprøtt skinn på hele kyllingen.

Forkok potetene i saltet vann i 10-15 minutter (til de er nesten ferdige), og skjær dem deretter i munnrette biter. Plasser dem i en grillform og hell over olje, salt, pepper og krydderurter. gi dem deretter 10 minutter oå grillen ved full varme, så de blir sprøstekt. Husk å røre rundt fortløpende.

Skjær kyllingen i ønskede biter, og server med de sprø potetene og frisk urtedressing.