Honningglassert lammelår
Honningglassert lammelår
Skriv ut oppskriftIngredienser
Marinade
- 1 stjerneanis
- 1 ts fennikelfrø
- 20 g persille
- 1 ts estragon
- 2 fedd hvitløk, skrelt
- 1 ts fennikelpollen
- 50 g olivenolje
- 2 ts salt
- 1 utbenet lammelår
- 50 g honning
Grønnsaker
- 2 bunter frisk fennikel
- 12 små gulrøtter
- 100 g usaltet smør
Oppskrift
Rist stjerneanis og fennikelfrø i en varm, tørr panne inntil det dufter. Ta bort fra varmen og la det avkjøle litt. Mal blandingen med en morter eller krydderkvern. Bland persille, estragon, hvitløk, blandingen av stjerneanis og fennikel samt fennikalpollen. Blend ved lav hastighet og tilsett olje langsomt. Blend til blandingen er myk og glatt. Krydre med salt.
Legg lammelåret på et skjærebrett og åpne det slik at det ligger flatt mot brettet. Gni marinade på alle sider av kjøttet. Ha det i en lukket beholder og sett det i kjøleskapet i 24 timer.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet og rull det sammen. Hold det sammen ved å binde en kjøttsnor rundt. Monter på grillspyd og fest med Cliplock Forks™.
Fyll trekull på brettet på HUB-grillen – følg ev. instruksjonene i bruksanvisningen og trykk på knappen for elektronisk tenning. Monter spydet i høyeste innstilling, og trykk også på rotisseriknappen forrest på grillen.
Fyll trekull etter behov gjennom hele tilberedningstiden (3-4 timer). Benytt et steketermometer. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 56 °C. Det kan være en fordel å fordele/flytte på trekullet under tilberedningen.
Når ønsket temperatur er nådd, tas kjøttet ut av rotisseriet og pakkes inn i aluminiumsfolie. La det hvile på en rist i 30 minutter. Mens det hviler, tilberedes køttet ferdig og oppnår en kjernetemperatur på ca. 60 °C.
I mellomtiden skjæres fennikel (ca. 1 cm tykk), og gulrøttene halveres.
Spar fennikel til senere når det skal grilles Ha gulrøtter og smør i en gryte og varm opp på medium varme under lokk. Gulrøttene skal tilberedes til de er al dente. Mens lammelåret hviler, grilles fennikel og gulrøtteer. Smør gulrøttene med smør. Anrett grønnsakene på et fat, og legg kjøttet oppå.