Sommersalat av grillede grønnsaker, havreris og halloumi i sitrus- og soyadressing med dukkah
Sommersalat av grillede grønnsaker, havreris og halloumi i sitrus- og soyadressing med dukkah
Print recipeIngredients
Salat
- 2 dl kokt havreris
- 1 hjertesalat
- 1 rød paprika
- En håndfull asparges
- En håndfull broccolini
- 1 halloumi-ost
Dukkah
- En stor håndfull blandede nøtter og kjerner (mandler, hasselnøtter, pistasjenøtter, gresskarkjerner og/eller solsikkekjerner – alt kan brukes)
- 1 ts hele korianderfrø
- 1 ts hele spisskumminfrø
- 1 ts hele fennikelfrø
- 1 ts chili
- 1 ts sumak-krydder
- Salt og pepper
Dressing
- 1 dl Soya
- 1/2 dl ferskpresset sitronsaft
- 1/2 dl ferkspresset appelsinsaft
- Litt salt og pepper
Recipe
Salat
Kok havrerisen som anvist på pakken og avkjøl den. Skyll alle grønnsakene og plukk av noen fine salatblader som skal brukes til anretningen. Skjær paprikaen i store biter og knekk bunnen av aspargesen og broccolinien. Legg grønnsakene i en bolle og hell over litt olivenolje, salt og pepper.
Skjær halloumi-osten i tykke skiver på ca. 0,5-1 cm og pensle dem med olivenolje.
Grill grønnsakene midt på grillen, slik at de får høy varme. Det bør grilles i noen minutter på hver side, til de får skorpe og gjerne blir litt brent. Grill også halluomi-osten på samme måte.
Dukkah
Hell alle ingrediensene i en panne og rist dem ved middels varme i ca. 10 minutter. Rør ofte, slik at det ikke brenner seg fast. Det skal gjerne begynne å dufte og ta litt farge, slik at krydderet blir gjennomristet og utvikler masse duft og smak. Avkjøl det og blend det i en minihakker til du har et grovt pulver.
Finn et stort fat og anrett salaten med noen store blader av hjertesalat i bunnen. Legg den kokte havrerisen utover, og anrett de grillede grønnsakene og halloumi-osten over litt hist og her. Hell over sitrus- og soyadressing og server salaten med litt dukkah over.